BEMUTATKOZUNK

Óvodánk egy szakképzett és tapasztalt óvodapedagógus által alapított magánvállalkozás, amely 2,5 – 7 éves gyermekek családias légkörben, kis létszámú közösségben történő színvonalas nevelésére és gondozására jött létre.

Az óvoda jelenlegi épületei a XIV. kerület (Zugló) gyorsan fejlődő, csendes, kertvárosi részén, a Kerékgyártó utcában, kifejezetten óvodai tevékenységre megépített és berendezett, családi házakban működnek, és ugyanebben az utcában épül a 2019. szeptemberében induló “C” épületünk is.

A Kerékgyártó utca egyedülálló adottságai miatt épületeink előtt a parkolás minden esetben, könnyen megoldott anélkül, hogy szomszédainkat vagy a közlekedés rendjét zavarnánk.

Az “A” épület (XIV. Kerékgyártó u. 91/b.): egy 650 m2-es telken mintegy 220 m2-es, négy csoportszobával, tornateremmel és a megfelelő kiszolgáló helyiségekkel felszerelt, teraszos épület. Az épület mögött hatalmas, zárt, gondozott, játszótérrel felszerelt udvar helyezkedik el.

A “B” épület (XIV. Kerékgyártó u. 106.): egy 300 m2 telken, 90 m2-es, egy csoportszobás, a megfelelő kiszolgáló helyiségekkel felszerelt, teraszos épület. Az épület mögött 200 m2-es, zárt, gondozott, játszótérrel felszerelt udvar helyezkedik el.

A “C” épület (XIV. Kerékgyártó u. 93.): egy 1.135 m2 telken jelenleg épülő 630 m2-es, 3 csoportszobás, tornateremmel, sószobával és szakköri helységekkel rendelkező modern ingatlan, amely 2019. szeptemberétől fogadja a gyerekeket. Mivel „A” és „C” épületünk egymással szomszédos telken helyezkedik el, a mögöttük lévő játszóudvarukat a gyerekek legnagyobb örömére egybenyitottuk.

Intézményünk már 2,5 éves kortól fogadja a gyermekeket és egészen iskoláskorig gondoskodik a korosztálynak leginkább megfelelő nevelési programról. Napirendünk a gyermek életkorához, fejlettségi szintjéhez, szükségleteihez, szokásaihoz, az óvodán kívüli programokhoz, évszakokhoz igazodik. A napirend zavartalanságát a higiénikus környezettel, harmonikus légkörrel és esztétikus eszközökkel biztosítjuk.

Szakképzett óvónőink és dajkáink, valamint edzőink, oktatóink biztosítják a széleskörű ismeretnyújtást az óvodai foglalkozások keretében, valamint tartásjavító tornát, kézműves és angol foglalkozásokat, drámajátékot, úszást, korcsolyázást, ovi-focit, illetve egyéb óvodán kívüli programokat szervezünk a gyermekeknek. Csoportjainkat rendszeresen látogatja védőnő és a logopédiai szűrésről is gondoskodunk. További fakultatív programlehetőségek jelenleg: néptánc, judo, sakk, görkorcsolya.

A Kuckó Magánóvoda a nyári és egyéb tanítási szünetek alatt is fogadja a gyermekeket (nyáron 2, télen 1 hét karbantartási szünettel), naponta pedig már 7.00 órától egészen este 18.00-ig biztosítjuk a folyamatos ellátást.

A gyermekeknek naponta négy étkezést biztosítunk, meleg ebéddel, melyet kifejezetten óvodás korú gyermekek igényeihez alakítunk. Megfelelő orvosi javallat esetén a laktózmentes, tejmentes- gluténmentes és vega étrendet is biztosítani tudjuk.

Ha az átlagosnál többre vágyik és a legjobbat szeretné gyermekének biztosítani, kérjük látogasson el hozzánk, engedje, hogy bemutatkozhassunk!

Kuckó Magánóvoda “A” épület

Kuckó Magánóvoda “B” épület

Jelenlegi főépületünk és az új “C” óvodaépület látványterve

Új “C” épület csoportszobájának látványterve

MÉRFÖLDKÖVEK

 • 2000-ben megépül az új épület Zuglóban.
 • 2001. januárjában besétálnak az első gyermekek.
  Fél éven belül teltházzal működünk.
 • 2003-ban létrehoztuk a Gyermekkuckó Alapítványt, amely az óvoda fenntartójává vált.
 • 2003-ban már a bővítésen dolgozunk és megvásároljuk a „B” épületünket ugyancsak a Kerékgyártó utcában.
 • 2003. szeptemberétől már a „B” épületünk is fogadja a gyerekeket.
  Folyamatosan teltházzal működünk.
 • 2005. szeptemberében elindítjuk „Bölcs Bagoly” ovisuli programunkat, amely első volt az országban.
 • 2007-ben megvásároltuk az „A” épületünk melletti szomszédos telket.
 • 2009-ben felújítjuk és kibővítjük a játszóterünket a szomszédos telek bevonásával.
 • 2014-ben ovi-foci pályát avatunk a játszóudvarunkon.
 • 2016-ban európai uniós pályázatot adunk be az új épület építésére.
 • 2018-ban megkötjük a támogatási szerződést és elindul az új épület építése.