Diótörő

Valamikor réges-régen egy csodás mese született E.T.A. Hoffmann tollából, aztán ez a csoda folytatódott, amikor Csajkovszkij zenéje még közelebb hozta hozzánk ezt a mesét. De a csoda itt nem ért véget! A Kuckó ovisok karácsonyi meglepetése segítségével a csoda folytatódott….
Miután a gyerekek kibontogatták az ajándékokat, Marika és Frici álomba szenderültek. Odakint a hópelyhek puhán hullottak a fehér hótakaróra…
Marika rémülten látta meg a kisegereket, akik a főtanácsos házában támadást indítottak… Mi annál büszkébbek voltunk a legkisebb egereinkre, akik még csak ősszel szoktak be az óvodánkba, de karácsonykor már 180 fős nézőközönség előtt szerepeltek.
És hamarosan újabb elszánt kisegerek indultak hősünk ellen. Ahogyan hosszú farkincájukkal hadonásztak, még Frici ólomkatonái is mozgolódni kezdtek.
Az ólomkatonák segítségével hősünk legyőzte az Egérkirályt, megtört az átok, s Diótörő, ki ekkor már herceg, Marikával felejthetetlen táncba kezdett. Az ovisulis fiúk, mint ólomkatonák, pedig remekül szerepeltek.
Babaországban fogadták a herceget s Marikát, ahol csodás muzsikánál elkápráztatták őket a kínai babák.
Később feltűntek a pompás sziluettek, szólt a zene, szólt az ének és gyönyörű táncot lejtettek a tündérek. Az ovisulis nagylányok csodásan festettek a színpadon.
Aztán lágy, kellemes zene mellett, keleti lányok gyönyörű táncba kezdtek. Ruhájuk mesébe illő, lágy selyem, melyben mozgásuk felejthetetlen sejtelem.
Az álom lassan a végére járt, utolsónak jött az orosz tánc.

Vastaps!
Összesen 116 szereplő a színpadon, 180 szülő a nézőtéren. Köszönjük fotósunk Péter Nagy és a hangtechnikus munkáját, az Ékszer Balett Táncegyüttes nyitótáncát és a szülők segítségét. Előadásunkat több hónapos készülődés, ötletelés, több hetes próbafolyamat előzte meg. És mert egy óvónő mindenhez ért, így a rendező, a koreográfus, a jelmeztervező, a varrónő, a díszlettervező, a díszletkészítő, a kellékes, a berendező, a súgó, az ügyelő, a mesélő, a keleti táncos feladatait, mind mi, a csapatunk tagjai láttuk el. Fantasztikus élmény volt! De itt még nincs vége, még folytattuk. Szülői segítséggel, a karácsonyi szünetben megnéztük közösen a Diótörő a jégen c. előadást a Jégcentrumban.