Idén a szokásostól eltérő módon karácsonyoztunk az oviban. A gondolatébresztő egy mézeskalácsváros építése volt az udvarra, majd a sok lelkes szülői jelentkezés után nem álltunk meg a tervezésben, szervezésben.

Szinte minden család készített egy mézeskalács házat, templomot, kutat, tavat, szekeret vagy istállót. Havas, dimbes-dombos tájra építettük a városunkat, futott rajta favonat, voltak állatok és mindegyik házban egy kis mécses világított. Meseszép volt!

A gyerekekkel készítettünk mécses tartókat, karácsonyi fényekkel, szarvasokkal, feldíszítettük az udvart, állítottunk egy fenyőfát, meghívtuk a szülőket, nagyszülőket, testvéreket az udvarra. A vendégeket tea, habos kakaó, forralt bor, egy igazi gesztenyesütő várta és mindenki finom sütikkel készült.

Nagyon jó hangulatban telt az esténk, ahol a gyerekek a szülőknek; a szülők, nagyszülők, óvónők a gyerekeknek egy 20 perces, karácsonyi koncertet adtak. Aki ott volt érezte, hogy erre mindenki sokáig fog emlékezni. Szép volt és gyönyörűen szólt a 60-70 kisgyerek és a 100-120 szülő, nagyszülő, óvónő éneke. Majd a kötetlen beszélgetés alatt a kivetítőn óvodai életképeket, a készülődés pillanatait néztük mosolyogva.

Köszönet mindenkinek a szervezésért, az énekpróbákért, az éneklésért, a sütögetésért vagy csak egyszerűen a részvételért. Szerintünk megérte, mert sikerült a karácsonyi hangulatkeltés a szívekben és a lelkekben egyaránt.

Boldog Karácsonyt!